Családfa Kutatás

A FamilySearch alapvető használata

2021. március 11. 14:46 - jeriko

(családfák megtekintése 2.)

Személy nézet

A korábban ismertetett módon nyissuk meg a családfát és kattintsunk Niederkirchner Menyhért nevére, majd a felugró ablakban válasszuk a "Személy" nézetet (ha be vagy jelentkezve az FS-re, kattints ide). Egy hasonló ablak jelenik meg:

person_view.png

Nézzük végig, mit is látunk!
Legfelül az illető neve, alatt születésének és halálának időpontja (utóbbi jelenleg ismeretlen), illetve az egyedi azonosító kód (erre a kódra kattintva felugrik egy kis ablak, ahol a kódot a vágólapra másolhatjuk - ez majdnem mindenhol rendelkezésünkre áll, ahol a kód megjelenik). Jobb oldalon a "Családfa megtekintése" linkkel megnézhetjük az illető családfáját úgy, hogy ő lesz a középpontban (láthatjuk leszármazottait és őseit a családfa nézetben), követhetjük (erről majd később), illetve megnézhetjük, hogy a családfán hogyan kapcsolódunk hozzá (igen valószínű hogy nem lesz kapcsolat). 
A fejléc alatt egy menüsor (gyorsan kattintsuk végig): a jelenleg látható részletekkel, az ismert adatokból és helyekből összeállított idővonal, a források, amelyek az illetőhöz lettek csatolva (ez nagyon fontos, később sokat lesz szó róla), együttműködés (ahol a családfakutatók meg tudják beszélni a vitás kérdéseket az adott személlyel kapcsolatban), illetve a csatolt emlékek (fotók, dokumentumok). Menjünk vissza a részletekre!

A menüsor alatt látható egy doboz a főbb adatokkal (név, nem, születés, elhalálozás - a szerkesztés-re kattintva mindegyik módosítható), alatta a további információk (itt rengeteg dolgot lehet hozzáadni az illetőhöz, pl. lakhely, foglalkozás, szervezeti vagy csoporttagság, névváltoztatás stb.), ezek alatt pedig a családok, melyeknek tagja volt: balra ahol szülőként szerepelt (házastárssal, gyerekekkel), jobbra ahol felnőtt, szüleivel, testvéreivel. Minden személynél láthatóak a már ismert adatok: név, nem (bal szélen kék vagy rózsaszín), kód, születési és halálozási dátumok, illetve rájuk kattintva felugrik a már jól ismert ablak, alul a "Családfa" illetve "Személy" nézetekre ugrás lehetőségével.
Ha valakinek több házastársa is volt, akkor ezek egymás alatt jelennek meg. mindegyikük alatt pedig a közös gyermekek.


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csaladkutatas.blog.hu/api/trackback/id/tr6816457554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása